Hälsa

KS

Posted on March 10, 2019 at 11:49 am

Karolinska sjukhuset eller då med prefixet Nya framför verkar inte ha lyckats så där jättebra om man säger så.  Lite märkligt med tanke på kostnaden eller så kanske det är därför, en del pengar kan hända inte har hamnat där de skulle utan i andra fickor hos konsulterna. Så problemen verkar inte ta slut någonstans där.

Värk

Posted on March 2, 2016 at 10:48 pm

Värkande leder ett problem för många. Orsakerna kan variera, allt i från ålderskrämpor, träningsvärk, skador eller helt enkelt brist på aktivitet. Så orsakerna kan variera likaså vad man skall göra åt det hela för att slippa besvären. Om man är i yngre år är det nog mest lämpligt att röra på sig lite mer och inte sitta alltför still framför en dator eller vad nu den yngre generationen sysslar med. Samma sak för övrigt även för äldre i först hand. Nu finns det dessutom en hel del olika naturmetoder som kan lindra värk, inte bara i leder utan rent allmänt. Och det kan vara värt att även titta lite på de metoderna och så om något kan hjälpa.

Hudåkomma

Posted on September 2, 2015 at 11:45 pm

Rosacea är en hudsjukdom som drabbar ungefär 10 procent av den vuxna befolkningen. Denna hudåkomma kan dock ibland förväxlas med en rad andra sjukdomar som drabbar huden. Det finns en typ av akne, som heter vuxenakne och det är lätt att blanda ihop dessa åkommor. En annan typ av åkomma, är seborroiskt eksem, som även den uppträder i ansiktet och ger både rodnad och fjällning. Dock får man inga varblåsor eller bölder. Andra sjukdomar som påminner är perioral dermatit, som ger utslag kring munnen och runt ögonen. Den är dock inte kronisk och drabbar oftast unga kvinnor. Samt fjärilserytem, som ger rodnader men även bidrar till att du blir trött, minskar i vikt och kan tappa ditt hår.

Top