Säng

Posted on 2 March 2011 at 11:24 am in Möbler.

Vad definierar sängar? Hur sköna ska sängar vara och vad är så skönt med sängar? Troligtvis finns det fler svar än frågor i detta ämne. Vad som anses varra sköna sängar för dig anses troligtvis inte vara sköna sängar för din nästa. Vissa vill ha mjuka sängar och andra föredrar hårda sådana.

Vid köp av sängar finns det dock ett flertal aspekter som du bör ha i åtanke. Ska du köpa sängar med eller utan gavlar? Ska du köpa en separat madrass? Ska du köpa en dubbelsäng? Ska du då ha en eller två madrasser?

Köper du sängar med vanlig madrass måste du oftast komplettera med en ribbotten, alternativt om du köper en resårbotten som har en madrass med inbyggt underrede, oftast i trä. Om du köper en vanlig madrass måste du använda en ribbotten för att madrassen ska ligga på plats och inte falla ner på golvet mellan sängramarna.

De flesta butiker inriktade på sängar har kunnig personal som vet vad du behöver. De kan hjälpa dig välja ut en madrass eller sängbotten som är anpassad efter din vikt och längd. För att du inte ska få ont i ryggen är det faktiskt viktigt att du väljer en madrass som är anpassad efter din vikt.

Top